Işık:

Çoğu teraryum için homojen ve direkt olmayan gün ışığı idealdir. Güneş miktarı fazla geldiğinde bitkilerde güneş yanıkları olduğunu ve yaprak renklerinin solgunlaştığını görebilirsiniz, böyle bir durumda teraryumunuzu daha gölge bir noktaya taşıyın. Işık yetersiz olduğunda ise bitkilerin gövdelerinin orantısız biçimde uzadığını, yapraklarının soluk ve dayanıksız hale geldiğini gözlemleyebilirsiniz, bu durumlarda ışık miktarını kademeli olarak arttırmak gerekir.


Toprak:

Yaklaşık iki senede bir bitkilerin toprağını değiştirmek iyi olacaktır. Kullanıcak toprak tipi bitki türüyle bağlantılıdır. Kaktüs ve sukulent teraryumlarında, taş ve kumla karışık kaktüs topraklarını kullanmak toprağın fazla nem tutmamasını ve bitki köklerinin çürümesi riskini engellediği için daha doğrudur.


Isı:

Özellikle kapalı teraryumlar çok fazla ısı tutarlar. Teraryumların kalorifer üstlerine konulmaması ve pencere önü gibi direkt güneş ışığı alan yerlerden uzak tutulması önemlidir. 


Temizlik:

Çürüyen yaprakları keserek alın, dökülen yaprakları ve kuruyan çiçekleri temizleyin. Camın tozunu almayı ihmal etmeyin ve camın iç yüzeyini temizlerken kimsayal temizleyiciler kullanmayın. Ulaşamayacağınız yerlerin tozunu fırça yardımıyla alabilirsiniz.


Sulama:

Kapalı teraryumlar hemen hemen hiç su istemezler, gözle görülür bir kuruma görmedikçe kapağını açıp sulamanıza gerek yoktur. Açık teraryumlarda sulamadan önce parmağınızı toprağa hafifçe batırarak toprağın nemini test edebilirsiniz. Sulama sıklığı teraryumda kullanılan bitkinin tipine göre değişiklik gösterecektir. Sarmaşıklar, begonyalar, menekşeler ve yosun gibi orman tipi bitkilerin kullanıldığı teraryumların toprağının kesinlikle kurumaması gerekir.

Kaktüs ve sukulent teraryumları için ise fazla sulamak susuz bırakmaktan daha zararlıdır, bu yüzden sularken temkinli olmak gerekir. Kaktüs ve sukulentlerde sulama sıklığı genelde kış aylarında iki haftada bir veya ayda bire düşer, yazın ise 7-10 gün arasıdır. Kontrollü su dökebileceğiniz bir alet yardımıyla sulama yapabilirsiniz.